28/5/13

Δείτε την Αντζελίνα Τζολί μετά τη μαστεκτομή (ΦΩΤΟ)




Σε δημοπρασία το πορτρέτο της

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, ο σουηδός καλλιτέχνης, Γιόχαν Άντερσον, δημιούργησε έναν πίνακα 32x34 εκατοστών που παρουσιάζει την Τζολί τόπλες όπως ο ίδιος την φαντάζεται μετά την επέμβασή της.

Ο Γιόχαν Άντερσον έγινε διάσημος όταν ζωγράφισε το μεταθανάτιο πορτρέτο της Έιμι Γουάινχαουζ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του αμφιλεγόμενου πορτρέτου θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Falling Whistles, η οποία μάχεται για την ειρήνη στο Κονγκό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της γκαλερί ArtBelow που πωλεί τον πίνακα, πρόκειται για έναν σκοπό που απασχολεί και την ίδια την ηθοποιό.

«Όταν ήμουν 15 ετών η μητέρα μου είχε επιθετικής μορφής καρκίνο του στήθους και η σκέψη του να υποβληθεί σε μαστεκτομή με τρόμαζε. Ήταν αρκετά τυχερή να εγχειριστεί, χωρίς να υποβληθεί σε μαστεκτομή» λέει ο καλλιτέχνης.

«Τα πρόσφατα νέα για την Αντζελίνα μου δημιούργησαν μια ανησυχία και με οδήγησαν να ζωγραφίσω αυτό το πορτρέτο. Υπάρχει μία αμηχανία στον τρόπο που στέκεται, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την φυσική ομορφιά του προσώπου της» προσθέτει.