21/10/13

Έχεις εύθραυστα νύχια; Μάθε ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για να βελτιωθούν!

Το μανικιούρ ευτυχώς δεν είναι ο μόνος τρόπος για ωραία χέρια. Η αλήθεια είναι ότι τα ξηρά και εύθραυστα νύχια μπορούν να βελτιωθούν με τις κατάλληλες βιταμίνες.

1. Σίδηρος

Σύμφωνα με την δερματολόγο Tamara Lior τα υγιή νύχια αντανακλούν ένα υγιές σώμα. Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα σημάδι της ανεπάρκειας σιδήρου. Μπορείς να βρεις συμπληρώματα χηλικού σιδήρου ή να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα, άπαχο κόκκινο κρέας και πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, αφού περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες για τα νύχια.

2. Ψευδάργυρος

Εντοπίσε αυτό που λείπει από τη διατροφή σου και θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα όμορφα νύχια και στον υγιέστερο εαυτό σου. Αν τα νύχια σου παρουσιάζουν άσπρες κηλίδες και το δέρμα σου είναι επιρρεπές στις φλεγμονές, θα πρέπει να αυξήσεις τον ψευδάργυρο στη διατροφή σου. Αν δεν θέλεις να στραφείς σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, θα βρεις ψευδάργυρο στη μαύρη σοκολάτα, στα φιστίκια και στη γαλοπούλα.

3. B-12

Τα ξηρά και μαυρισμένα νύχια υποδηλώνουν ότι σας λείπουν οι βιταμίνες που κάνουν καλό στα νύχια και στην συγκεκριμένη περίπτωση η B-12. Θα τη βρείτε σε κάψουλες αλλά και στα αυγά, στο τυρί και στο καβούρι. Μαζί με την πρόσληψη των βιταμινών, μην παραλείπεις να πίνεις αρκετό νερό και να ενυδατώνεις τα χέρια και τα νύχια σου για να επιτύχεις τη μέγιστη φροντίδα τους.