10/5/13

ΓΡΑΦΤΗΚΕ το ΤΕΛΟΣ του Σουλεϊμάν που θα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ το κοινό! Διαβάστε το ΕΔΩ!


Iδού το αληθινό τέλος του Σουλεϊμάν που θα δούμε και στη σειρά.
Οι σεναριογράφοι θέλουν να αφήσουν την ιστορία να «μιλήσει» και έγραψαν ήδη το συγκλονιστικό τέλος της σειράς σύμφωνα με τα όσα διαδραματίστηκαν στην πραγματικότητα.

Δεκατρείς φορές βρέθηκε ο Σουλεϊµάν στα ουγγρικά εδάφη, και ενώ όλες οι µάχες του ήταν νικηφόρες, η τελευταία έµελλε να είναι η πιο άτυχη αλλά και σηµαδιακή, επιβεβαιώνοντας την κακοτυχία που συνοδεύει τον αριθµό 13. Σε αυτό το τελευταίο του ταξίδι στην Ουγγαρία, ο σουλτάνος εµφανίστηκε στο στρατό του φορώντας λευκά ρούχα. Κάποιοι, µάλιστα, έσπευσαν να πουν ότι αυτά ήταν και τα σάβανά του. Κατέφθασε στις όχθες του Δούναβη πάνω στο λευκό άλογό του, όπως άλλωστε είχε κάνει τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή η φορά δεν ήταν σαν τις άλλες.
Ο Σουλεϊμάν ήταν άρρωστος, καταβεβληµένος και γέρος. Έτσι, στις 6 Σεπτεµβρίου 1566 δεν έπεσε στο πεδίο της µάχης, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στα ουγγρικά εδάφη. Ο σουλτάνος σε ηλικία 73 ετών, κατέληξε. Ήταν τόσο άτυχος, ώστε, µολονότι ο οθωµανικός στρατός κατάφερε να καταλάβει το κάστρο του Ζιγκετβάρ µετά από έναν µήνα πολιορκίας, δεν µπόρεσε να ζήσει για να δει την κατάκτησή του και να γευτεί τη µεγαλειώδη επιτυχία του. Στις 7 Σεπτεµβρίου 1566, µία µέρα µετά το θάνατό του, το κάστρο έπεσε στα χέρια των Οθωµανών. Ο Ζρίνιι Μίκλος, ο Ούγγρος στρατιωτικός διοικητής που προάσπιζε το κάστρο, συνελήφθη από τους Τούρκους και τελικά εκτελέστηκε. Τρεις εβδοµάδες µετά την κατάληψη του οχυρού από τις οθωµανικές δυνάµεις, ο στρατός προς τιµήν του Σουλτάνου και της µνήµης του έχτισε ένα επιβλητικό τζαµί µέσα στο κάστρο, και πιο συγκεκριµένα στην κεντρική αυλή, στο όνοµα του Σουλεϊµάν. Σήµερα, το συγκεκριµένο τζαµί είναι ανοιχτό και αποτελεί χώρο µουσείου για τους επισκέπτες. Δίπλα δημιουργήθηκε ένας µιναρές µε 110 σκαλοπάτια, ο οποίος, όμως, δεν έχει διασωθεί. Καταστράφηκε, παρά το γεγονός ότι το πάνω µέρος του σκεπάστηκε µε κασσίτερο.