27/5/13

Πως να έχεις δυνατά νύχια;


Για να έχετε δυνατά και υγιή νύχια χρειάζεται, πέρα από την κατάλληλη διατροφή, να τα προσέχετε και να τα περιποιείστε.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνετε περίπλοκα πράγματα, αφού υιοθετώντας μερικές απλές συμβουλές θα καταφέρετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ’ όλα τα νύχια σας θα πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένα, έτσι ώστε να διατηρούν την ζωντάνια και την λάμψη τους. Γι’ αυτό κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, πάρτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις τόσο στα νύχια σας, όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά. Ωστόσο και το απλό μασάζ με μικρή πίεση στα νύχια, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας τα έτσι να γίνουν πιο δυνατά και λαμπερά.



Επίσης, καλό θα ήταν να εντάξετε στη διατροφή σας γάλα και αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, τον βασικό παράγοντα για την υγεία των νυχιών σας.

Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε καλά μετά από το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο και γενικότερα την επαφή των άκρων σας με το νερό, τόσο τα δάχτυλα των χεριών σας, όσο και των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μυκητιάσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα δάχτυλα των ποδιών σας, φροντίστε να αερίζετε πολύ καλά τις μπότες και τα αθλητικά σας για να αποφύγετε τις μυκητιάσεις λόγω του ιδρώτα και να φοράτε πάντα 100% βαμβακερές κάλτσες, οι οποίες είναι οι πιο κατάλληλες για να απορροφούν την υγρασία.