29/8/12

Τα χάπια που «μιλάνε» είναι γεγονός!

Η ψηφιακή ιατρική είναι γεγονός και το χάπι που θεραπεύει και ταυτόχρονα ενημερώνει το γιατρό ή υπενθυμίζει στον ασθενή να μην το ξεχάσει, έρχεται να δώσει λύση στην ασυνεπή ροή της λήψης των φαρμάκων! Στο εσωτερικό του χαπιού υπάρχει ένας αισθητήρας στο μέγεθος κόκκου, ο οποίος ενεργοποιείται όταν έρθει σε επαφή με τα στομαχικά υγρά.

Όποια πληροφορία εκπέμπει το χάπι, λαμβάνεται από ένα έξυπνο αυτοκόλλητο που έχει επικολληθεί από πριν στο δέρμα του ασθενούς...
Έτσι με το τσιπ που έχει ενσωματψμένο το «έξυπνο αυτοκόλλητο», ενημερώνεται μέσω κινητού ή μέσω υπολογιστή ο ασθενής ή ο γιατρός.

Τα πρώτα φάρμακα αφορούν στην καρδιακή ανεπάρκεια, τον διαβήτη τύπου 2 και τις διαταραχές ψυχικής σφαίρας και εξυπηρετεί κυρίως τους ασθενείς που έχουν να πάρουν καθημερινά διάφορες δόσεις φαρμάκων, σύμφωνα με το thebest.gr

Είναι σημαντική η αυστηρή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο ασθενής προτρέπεται ακόμη και να περπατήσει μια μικρή απόσταση, (αν έχει ληφθεί το χάπι, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας), προκειμένου να κατέβει στο στομάχι του!!!

tsantiri