11/7/13

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Γυναίκα μεταμορφώνεται σε… Hulk!

Επί 14 χρόνια η 50χρονη Έλεν Στέφενς υποφέρει από επίπονους σπασμούς οι 
οποίοι την μεταμορφώνουν σε… Hulk και προκαλούν τον έντονο πρήξιμο των μυών της.

Κάθε μέρα παίρνει τόσα φάρμακα ικανά να βγάλει knock out μια ντουζίνα (και λίγους λέμε) άνδρες.

Η βρετανίδα μητέρα τριών παιδιών πάσχει από μια πάθηση που κάνει τους μύες της να πάλλονται, να διογκώνονται και να φουσκώνουν όπως παθαίνει και ο σούπερ ήρωας Hulk.

Η γυναίκα διαγνώστηκε πριν από 14 χρόνια με την εν λόγω πάθηση η οποία δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται ακριβώς, πως και γιατί προκαλείται.

Η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και εκείνη φοβάται πως κάποια στιγμή οι σπασμοί θα γίνουν τόσο έντονοι που θα την οδηγήσουν στον θάνατο.

Ήδη έχει αρχίσει να υποφέρει από έντονους πόνους στο στήθος και φοβάται πως δε θα μπορεί να αναπνεύσει και θα πάθει έμφραγμα.


Η γυναίκα, μάλιστα, αποτελεί το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ του καναλιού 5 το οποίο παρακολουθεί τη ζωή της μέχρι να βρεθεί μια οριστική διάγνωση από τι πάσχει.

Για χρόνια οι γιατροί νόμιζαν ότι υποφέρει μια σπάνια κατάσταση, το σύνδρομο Stiff Person αλλά τα διάφορα τεστ δεν κατάφεραν να το επιβεβαιώσουν.

Πέρυσι, οι σπασμοί προκάλεσαν τέτοιο πρήξιμο στους μύες της που πρήστηκαν τόσο που πήρε 31 κιλά και ο λαιμός της πρήστηκε 4 ίντσες!

Μάλιστα, μπορεί το πρήξιμο υποχωρεί ξαφνικά, δηλαδή η επίπονη κατάσταση μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά μέχρι μία ολόκληρη ώρα.

“Πρήζομαι σαν τον Hulk. Μοιάζει τεράστια και μέχρι και εγώ με αποκαλώ έτσι, ή Σβαρτσενέγκερ ή Ράμπο. Είμαι σαν body builder”, λέει η ίδια.

Αν και δεν έχει αποδειχτεί η γυναίκα πιστεύει πως το έπαθε από ένα ατύχημα που είχε το 1999.