4/4/13

Γυναικείο εσώρουχο κάνει ηλεκτροσόκ σε επίδοξους βιαστές...

Με το βλέμμα στραμμένο στους βιασμούς που σημειώνονται στην Ινδία, φοιτητές δημιούργησαν εσώρουχο που κάνει ηλεκτροσόκ και ειδοποιεί την αστυνομία σε περίπτωση επίθεσης...

Σοκάρουν τα περιστατικά βιασμών στην Ινδία, τα οποία τον τελευταίο καιρό συνεχώς και...
αυξάνονται. Οι γυναίκες νιώθουν απροστάτευτες και η ζωή τους μετατρέπεται σε καθημερινή κόλαση υπό το φόβο μία πιθανής επίθεσης.

Δεκάδες διαδηλώσεις με πολίτες να ζητούν το θάνατο των δραστών ανά περίπτωση και μείωση των τουριστικών κρατήσεων διαμορφώνουν το σκηνικό.

Υπό αυτό το πρίσμα Ινδοί φοιτητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα γυναικείο εσώρουχο που κάνει ηλεκτροσόκ στους επίδοξους βιαστές και ειδοποιεί μέσω ενός συστήματος GPS τους συγγενείς και τις αρχές για την ακριβή θέση της επίθεσης.

''Οι γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς στην Ινδία. Με αφετηρία την ιδέα της αυτοάμυνας σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο που θα τις προστάτευε από την ενδοοικογενειακή αλλά και την κοινωνική παρενόχληση στο δρόμο ή το χώρο εργασίας'' έγραψαν οι εφευρέτες στην προσωπική τους ιστοσελίδα.

Ο Niladri Basu, η Manisha Mohan και η Rimpi Tripathy δηλώνουν πως τα συνεχή κρούσματα βιασμών τους οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του εσωρούχου που ''είναι εύκολο στην εφαρμογή και έχει κατασκευαστεί από απλά καθημερινά υλικά''.

Οι αισθητήρες του ηλεκτροσόκ βρίσκονται στο μπούστο του εσωρούχου, καθώς όπως διαπίστωσαν από τις μελέτες τους, η πλειονότητα των δραστών πιάνει πρώτα το στήθος των άτυχων γυναικών.

"Ένας άνδρας που θα αποπειραθεί να πιάσει το στήθος μίας κοπέλας θα έρθει αντιμέτωπος με μία τεράστια έκπληξη όταν οι αισθητήρες ενεργοποιηθούν και πάθει ηλεκτροσόκ'' αναφέρει η Manisha Mohan στην Daily Express.

Μετά από την κυκλοφορία αυτής της εφεύρεσης οι επίδοξοι βιαστές θα το σκεφτούν πολύ καλά πριν επιτεθούν σε κάποια κοπέλα.


ΠΗΓΗ