4/9/12

Άθλιο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times.."ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!

Πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Το δημοσίευμα περιγράφει πρωτοφανείς σκηνές την αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch να γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit...


Η αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, θέλει με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι πελάτες της θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους και δεν θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Επιπλέον αναφέρεται ότι η Ford έχει αλλάξει το σύστημα των υπολογιστών της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας. Ή ότι η JPMorgan Chaseέχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι αυτές οι εταιρείες δεν είναι οι μόνες, αντιθέτως πολλές αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες συμβούλων παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες τους από τώρα για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει πάντως ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις προγραμματιστή (!) μίας εταιρείας συμβούλων για να στηρίξει το ρεπορτάζ της. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες προετοιμάζονται» λέει χαρακτηριστικά ο Paul Dennis της Corporate Executive Board.

Εκτιμάται τέλος ότι η πιο πιθανή ώρα για ένα Grexit είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο.

eglimatikotita