5/9/12

Ομολογία σοκ από Handelsblatt: Ανάχωμα τρομοκρατών η Ελλάδα για την Γερμανία!

«Αν απωλέσουμε την Ελλάδα ως γεωπολιτικό σύμμαχο, λόγω του ευρώ, τότε θα το πληρώσουμε ακριβα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό της άρθρο που τιτλοφορείται:

«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία για αστάθεια στα Βαλκάνια». Η εφημερίδα  αναφέρει ότι «Στη συζήτηση που γίνεται για την Ελλάδα οι ευρωλαϊκιστές ξεχνούν μια καθοριστική παράμετρο, ισχυρίζονται ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ένα ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης διενέξεων»...


Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, η εφημερίδα σημειώνει ότι «για τους ειδικούς στη Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν έχει εξεταστεί εάν η Ελλάδα πρέπει ούτως ή άλλως να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρωτίστως για λόγους πολιτικής ασφάλειας.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα σημαντικό τμήμα της ευρωπαϊκής ενότητας», δήλωσε στην Handelsblatt Online ο Φίλιπ Μισφέλντερ, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Χάρη στη γεωγραφική θέση της στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα». Η χώρα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου» υπογράμμισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας παραμένει ως εκ τούτου σημαντικός για την Γερμανία.

Το δημοσίευμα της Handelsblatt εγείρει σοβαρά ερωτήματα, αναφορικά με τη γερμανική γεωπολιτική σκέψη, η οποία μάλλον σε αδράνεια βρίσκεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από τηυ μια πλευρά και από την άλλη ερωτήματα για την εσωτερική ασφάλεια στην Ελλάδα.

Ο Μισφέλντερ αλλά και η γερμανική εφημερίδα αυτό που με λίγα λόγια λένε είναι, ότι όσο η Ελλάδα παραμένει στην ΕΕ και στην ευρωζώνη τότε εξυπηρετούνται τα γεωπολιτικά σχέδια της Γερμανίας καθώς ενδεχόμενη αποχώρησή της θα έφερνε κύμα εισόδου τρομοκρατών στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και γενική αναστάτωση στα Βαλκάνια ενδεχομένως και πολεμικές διενέξεις τραυματίζοντας τα γερμανικά συμφέροντα στην περιοχή. Αλλά αυτά φαίνεται πως είναι «ψιλά γράμματα» για τους λογιστές του Βερολίνου.

Από την άλλη προκύπτουν και ερωτήματα σε σχέση με την δική μας εσωτερική ασφάλεια καθώς το θέμα του «αναχώματος τρομοκρατών» έχει αποκρυφθεί επιμελώς. Ήδη συλλήψεις στην Ελλάδα  αράβων μελών τρομοκρατικών ενώσεων έχουν σημειωθεί τον περασμένο χρόνο, όπως αυτή του Γκαλεμπ Ταλεμπ   (Φεβρουάριος 2011) αρχηγού της οργάνωσης Φαταχ Αλ ισλαμ αλλά και του Μοχάμετ Μούσα  (2010) τότε ηγετικού πυρήνα της ίδιας οργάνωσης. Και οι συλλήψεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές βέβαια.

Εάν αυτό είμαστε εμείς για τους Γερμανούς, ένα ανάχωμα στην τρομοκρατία και όχι μόνο, αλλά και φύλακες των γεωπολιτικών τους συμφερόντων στα Βαλκάνια γιατί δεν τους το κάνουμε γνωστό; Γιατί δεν τους κάνουμε σαφές ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση – που εντείνουν τις πιέσεις τους απέναντί μας- είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε την πόρτα του φρενοκομείου στα Βαλκάνια αλλά και στην ΝΑ Ευρώπη; Θα το θέλουν αυτό, οι γραφειοκράτες των Βρυξελών και οι λογιστές του Βερολίνου;

Σε μια τέτοια περίπτωση και αν τα πράγματα θα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, εμείς δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αυτοί όμως;

Πηγή