6/9/12

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ... ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ Ο ΤΖΕΦΡΙ! ΝΕΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟ FOCUS...

Στις διακοπές... διαρκείας του Τζέφρι καθώς και στα φαινόμενα οικογενειοκρατίας, με αφορμή τις πρόσφατες προσλήψεις στη Βουλή, που απασχόλησαν έντονα τα ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρεται με δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Focus με τίτλο:
«Σε διακοπές πολυτελείας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου».
Το περιοδικό επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η οικονομική κρίση αφήνει καθημερινά το στίγμα της, ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει σημασία και κάνει διακοπές πολυτελείας στα ελληνικά νησιά...

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές».
Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη σύμφωνα με το περιοδικό, όταν την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτημα παροχής άδειας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Π. Μπεγλίτη και Γ. Μανιάτη στο Κέηπ Τάουν της Ν. Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος. Με γέλιο και την επισήμανση, ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές, η άδεια εγκρίθηκε. «Θα γυρίσει πίσω, έτσι δεν είναι;», σχολίασε ένας βουλευτής.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στα μονοψήφια νούμερα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καθώς και στις επί πληρωμή εμφανίσεις του κ. Παπανδρέου ως επισκέπτη ομιλητή μέσω της Harvey Walker Agency.
Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για τα περιστατικά οικογενειοκρατίας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ που πρέπει να «κλειδώσουν», οφείλει ταυτόχρονα να καταπολεμήσει και την οικογενειοκρατία με κύριες αναφορές στα πρόσωπα των κ. Τραγάκη και Πολύδωρα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο τονίζει ότι βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια δοκιμασία, καθώς πρέπει να περάσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ενώπιον μία τεράστιας δοκιμασίας, καθώς πρέπει, όχι μόνον να εφαρμόσει ένα πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δισ ευρώ, αλλά και να προστατεύσει την με 120 εκατομμύρια ευρώ χρεωμένη Νέα Δημοκρατία από την καταστροφή».
Το Focus κάνει εκτενή αναφορά και στα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς ορισμένοι βουλευτές του κόμματός του, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Πηγή