4/9/12

Θέλουν την Ελλάδα μπανανία, με εργάτες… Κινέζους και μισθούς Ουγκάντας.

Δεν έχει τέλος η αθλιότητα των μέτρων που αναμένεται ν αποφασιστούν κατ’ απαίτηση της τρόικας. Εκτός από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αφορούν δημόσιες δαπάνες, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απαίτησε από τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση, και σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες αλλαγές που ζητούν οι ξένοι σε ότι αφορά το...
καθεστώς εργασίας στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε γενναίο ψαλίδι στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι υπάλληλοι είτε όταν απολύονται είτε όταν συνταξιοδοτούνται.

Αν το μπιλιετάκι της τρόικας γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση τότε θα προκληθεί μεγάλη ανατροπή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη μείωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων κι ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία γενικότερα αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φαίνεται ότι η τρόικα απαιτεί νέα παρέμβαση για τις αποζημιώσεις έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να δίνουν πολύ λιγότερα απ’ ότι σήμερα. Ήδη δίνουν τη μισή αποζημίωση όταν έχουν ειδοποιήσει τον εργαζόμενο ότι θα τον απολύσουν τέσσερις μήνες πριν. Φαίνεται λοιπόν ότι  ζητείται ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εργοδοτικού κόστους και πρόκειται ασφαλώς για ένα «τρελό» δωράκι στους επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορούν και να απολύουν όποτε θέλουν και να πληρώσουν όσα θέλουν και σε όσες δόσεις μπορούν.

Επίσης, η τρόικα ζητά ακόμη πιο ευέλικτες μορφές εργασίας με τη δυνατότητα να αλλάζει το ωράριο, να μειώνεται η καθημερινή εργασία με μείωση μισθού, να καταργηθούν 5νθήμερα και 8ωρα και ο εργαζόμενος να είναι έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για όσο χρόνο θέλει και χωρίς φυσικά υπερωρίες.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές τότε έχουμε να κάνουμε μια δραματική αλλαγή στον ιδιωτικό τομέα που ευνοεί τους επιχειρηματίες και προκαλεί νέο σοκ στους εργαζόμενους. Κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο της παρέμβασης της τρόικας στις επιχειρήσεις, εκτός κι αν θέλει να κάνει πολύ φθηνή την εργασία στην Ελλάδα ώστε οι ξένοι να έρθουν και να βρουν ιδανικές συνθήκες για να επενδύσουν. Χώρα μπανανία, με εργάτες… Κινέζους και μισθούς Ουγκάντας. Μας περιμένουν ωραία πράγματα…

antinews