5/9/12

Άνδρας από τη Βρετανία παρουσίασε... συμπτώματα εγκυμοσύνης!

Συνήθως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραπονιούνται στους σύντροφός τους ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι περνούν...


Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Αμάντα Μπενέτ, μιας και ο σύντροφός της πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου είναι ίδια με τις εγκυμοσύνης!

Ο 25χρονος Μάικ Ντάουντολ, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, υπέφερε από ναυτίες, λιγούρες...
εξάψεις, ακόμη και από... πρήξιμο στην κοιλιά. Παρουσίαζε δηλαδή όλα εκείνα τα συμπτώματα που εμφάνιζε και η έγκυος κοπέλα του Αμάντα Μπενέτ.

Μην μπορώντας να δώσει μια λογική εξήγηση σε αυτό που του συνέβαινε, απευθύνθηκε στο γιατρό, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, ονόματι Couvade.

Με το πέρασμα των εβδομάδων, μάλιστα, ο Μάικ άρχισε να εμφανίζεί και άλλα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, εξάντληση, πόνους στην πλάτη και κατακράτηση υγρών!

«Οτι συμβαίνει στο σώμα της Αμάντα, συμβαίνει και στο δικό μου», τόνισε ο ίδιος.

Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου Couvade παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, πολλοί επιστήμονες διατείνονται, ότι πρόκειται για μια νόσο με αίτια ψυχοσωματικά, που αποδίδονται στο άγχος του μελλοντικού πατέρα. Υπάρχουν, όμως και ορισμένοι που θεωρούν ότι το εν λόγω σύνδρομο προκαλείται από υψηλό επίπεδο θηλυκών ορμονών στο σώμα του άνδρα.

Στην ακραία μορφή του συνδρόμου ο μελλοντικός πατέρας με το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να νοιώσει ακόμη και πόνους του τοκετού, να έχει ρινορραγίες, ακόμη και επιλόχειο κατάθλιψη!

Τις περισσότερες φορές, τα συμπτώματα εξαφανίζονται μόλις έρθει στον κόσμο το παιδάκι τους. Οπως ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή και με τις μητέρες...

xespao