4/9/12

ΕΧΕΙ ΦΡΙΞΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ... ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΜΗ ΙΤΑΛΟ...!!!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι Ιταλός χειρουργός αρνήθηκε να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή εξαιτίας της εθνικότητάς του.
Ο γιατρός που εργάζεται σε κρατικό νοσοκομείο της Πάντοβα λέγεται ότι μόλις έμαθε πως ο ασθενής που έπασχε από σοβαρή καρδιακή πάθηση και έπρεπε να δεχθεί άμεσα μόσχευμα, ήταν Ρουμάνος είπε όχι στην επέμβαση σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο...


«Η καρδιές των Ιταλών πάνε σε Ιταλούς», φέρεται να είπε και πρότεινε ο ασθενής να εγχειριστεί στην χώρα του. Λόγω της κρισιμότητας βέβαια της κατάστασής του ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο κοντινής περιοχής όπου και τελικά νοσηλεύθηκε και μπήκε στη λίστα για το πολύτιμο μόσχευμα. Ωστόσο το θέμα δεν έληξε καθώς ο διευθυντής του νοσοκομείου Τζανπιέτρο Ρούπολο διαψεύδει το επεισόδιο υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος Κλάουντιο Σινιγκάλια κάνει λόγο για ρατσισμό.

Σύμφωνα με τον πρώτο ο ασθενής δεν βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όλα έγιναν βάσει πρωτοκόλλου απορρίπτοντας της κατηγορίες για ρατσιστική διάθεση από το ιατρικό προσωπικό. Παρόλα αυτά όπως δήλωσε «εξαιτίας της έλλειψης οργάνων, όταν ένας ασθενής που δεν βρίσκεται στη λίστα μας για μόσχευμα, μπορεί να μεταφερθεί στην πατρίδα του, τότε πρέπει να το κάνει. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν κάτι τέτοιο ήταν δυνατό».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ο καρδιοχειρουργός δεν έπραξε εθνικιστικά τόνισε ότι «τον τελευταίο χρόνο σχεδόν το 10% των μεταμοσχεύσεων στην Πάντοβα έγιναν σε αλλοδαπούς. Ένας 19χρονος από την Γκάνα, είναι τώρα εν ζωή χάρη στο σύστημά μας και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο της Πάντοβα περιμένοντας μια καινούρια καρδιά»

nea-arxh-news