4/9/12

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ - Πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που αργούν να κάνουν σεξ

Η ομάδα των ερευνητών διεξήγαγε μια έρευνα σε πάνω από 600 ζευγάρια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι περίμεναν κάποιο διάστημα μέχρι να κάνουν σεξ, ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα!
Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η καθυστέρηση του... σεξ, έδινε στα ζευγάρια περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα και να «δουλέψουν» επάνω στη σχέση τους και τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνουν ο καθένας από την πλευρά του.
Χωρίς αυτήν την περίοδο, όπου τα ζευγάρια επιδίδονται μόνο στο... φλερτ, η κρίση τους...
μπορεί να μην είναι καθαρή, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μακροχρόνιες σχέσεις που κατά βάθος δεν τους ικανοποιούν.
«Η πρώιμη προ-συζυγική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ποιότητα της σχέσης. Το διάστημα που το ζευγάρι ερωτοτροπεί και φλερτάρει είναι το καταλληλότερο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη σχέση του, να αναληφθούν δεσμεύσεις και να χτιστεί η συναισθηματική και σωματική οικειότητα» αναφέρουν.
Από τα 600 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα το ένα τρίτο δήλωσε ότι περίμεναν ένα μήνα για να κάνουν σεξ από την ημέρα γνωριμίας τους, ενώ το 28% αυτών περίμενε τουλάχιστον έξι μήνες.
Η ανάλυση των δεδομένων της έρευνας έδειξε ότι οι γυναίκες που περίμεναν για να κάνουν σεξ ήταν περισσότερο χαρούμενες και μάλιστα το αίσθημα πληρότητας και χαράς αυξανόταν σε όσες περίμεναν τουλάχιστον έξι μήνες, οι οποίες ανέφεραν ότι και η σεξουαλική τους ζωή ήταν καλύτερη...

tragiko