2/9/12

Ένας 92χρονος Έλληνας εξπέρ στο Skype!

Μένει μόνος του στα Ανώγεια και ενημερώνεται μέσα από το Διαδίκτυο. Οταν θέλει να μιλήσει...
και να δει τα παιδιά και τα εγγόνια του που ζουν στο εξωτερικό, τότε κάνει απλώς ένα κλικ...

Ο 92χρονος Λ. Αεράκης μπροστά στον υπολογιστή του στα Ανώγεια. Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία όσο και με το ίντερνετ, που χαίρεται να συνομιλεί με τους δικούς του

Λάτρης του Διαδικτύου δηλώνει 92χρονος παππούς στην Κρήτη...
που από τον Ψηλορείτη έχει ανοίξει «παράθυρο» στον κόσμο. Ο παππούς των νέων τεχνολογιών, που ζει μόνιμα στον κτηνοτροφικό Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου, ενημερώνεται καθημερινά για τα νέα στην Ελλάδα και τον κόσμο και μέσω Skype συνομιλεί με δικούς του ανθρώπους, τα παιδιά του που ζουν στη Αθήνα και το Λουξεμβούργο, αλλά και με τα εγγόνια του στην Κοπεγχάγη και την Ουτρέχτη.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αεράκη ή Νταρολευτέρη, «γέννημα και θρέμμα» των Ανωγείων και έναν από τους τελευταίους εν ζωή αναγνωρισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μια ζωή αγωνιζόταν σε δύσκολους καιρούς, για την επιβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του, στην κτηνοτροφία και σε άλλα επαγγέλματα.

Στα Ανώγεια ζει μόνος μετά τον θάνατο της συζύγου του και χωρίς τη συντροφιά των τριών παιδιών του που εδώ και χρόνια έχουν φύγει από το χωριό και από την Κρήτη για ν' αναζητήσουν καλύτερη τύχη. Πέτυχαν όλοι, αλλά δεν είναι καθημερινά στην πατρική εστία και έτσι πατέρας, παιδιά και εγγόνια έχουν βρει... παρηγοριά στο Διαδίκτυο και στο Skype, μέσω του οποίου «συναθροίζονται» και συζητάνε.

to-kounavi