29/8/12

Στις φλόγες πολλές περιοχές της Ελλάδας - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μια ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στα πολλά ανά την Ελλάδα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται για μια ακόμη ημέρα σε εξέλιξη.
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο και...
εικάζεται ότι αποτελεί έργο εμπρηστών,ανάγκασε τις αρχές να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Μέχρι αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δάσους και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.
Για δεύτερη ημέρα συνέχισε το καταστροφικό της έργο και η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου, στη θέση Αργυρέικα.
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Σκοπό Φλώρινας, που ξεκίνησε από τα Σκόπια και έκαψε στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών έκταση, όπως και αυτή στην Εράτυρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις, καθώς και στη θέση Κερί Ζακύνθου.,
Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις. Ακόμη, δασική φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.00 στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς και στην περιοχή Μπίστη στην Υδρα.
Τέσσερα ήταν τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη, με σημαντικότερο αυτό που εκδηλώθηκε στον Ομαλό. Επίσης, πυρκαγιές ξέσπασαν και στο νομό Ηλείας, μια στην περιοχή Γεράκι και μια δεύτερη στην Αγία Κυριακή, οι οποίες το απόγευμα της Τρίτης τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.
Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.
Επίσης, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, Καρύνια - Πολεμίτα Λακωνίας, στο Νέο Βουτζά, στο όρος Οθρυς στη Στυλίδα, την περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη, στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στην Μεγάλη Κερασιά της Καλαμπάκας, στην περιοχή Λανάκι Λευκάδας και στη Μεταμόρφωση της Πύλου.