29/8/12

Δύσκολα αλλάζουν γκρουπ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!!

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League θα μετάσχει ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (δύο παρά τέταρτο ώρα Ελλάδας) στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό.

Θεωρητικά οι «πράσινοι» έχουν πιθανότητες να ανέβουν ακόμα και στο πρώτο γκρουπ, αφού αυτή τη στιγμή διαθέτουν τον 16ο καλύτερο συντελεστή της διοργάνωσης, αλλά 9 από τις 15 ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους (μετά την πρόκριση της Στουτγκάρδης) με καλύτερο...
συντελεστή θα πρέπει να τσεκάρουν την πρόκρισή τους το βράδυ της Πέμπτης στους επαναληπτικούς του Europa.
Πρόκειται όμως για τις Ιντερ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Μπορντό, Τβέντε, Μέταλιστ Χάρκιβ και Μπιλμπάο που σε γενικές γραμμές έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα πρώτα ματς.
Η μόνη που αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού είναι η Τβέντε, που έχασε στην Τουρκία με 3-1 από την Μπούρσασπορ και ακολουθεί η Μπορντό που όμως πήρε 0-0 στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τρεις αποκλεισμούς για να ανέβει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και μπορεί να γίνουν τέσσερις αν η Ουντινέζε αποκλείσει την Μπράγκα (στην παράταση το ματς αυτή την ώρα) ή πέντε, αν αύριο αποκλειστεί από το Champions League και η Βασιλεία από την Κλουζ που την νίκησε 2-1 στο πρώτο ματς στην Ελβετία.
Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ (αν περάσει το εμπόδιο της Ραπίντ) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του Europa με τον 28ο καλύτερο συντελεστή, αφού τον έριξε μία θέση ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη Μάλαγα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο συντελεστή από τους Ισπανούς, αλλά όχι και από τον ΠΑΟ που συνεχίζει στο Europa. Θεωρητικά ο... τραυματισμένος και από την ποινή της UEFA Δικέφαλος του Βορά ψάχνει και αυτός τέσσερις αποκλεισμούς την Πέμπτη, που είναι πολύ δύσκολο να έρθουν για να ανέβει στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τον Παναθηναϊκό. Ούτως ή άλλως βεβαίως οι δύο ελληνικές ομάδες δεν γίνεται να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο.
Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και για τον Ατρόμητο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αν κάνει την υπέρβαση στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με τη Νιούκαστλ. Ο, τι και να συμβεί την Πέμπτη ο Ατρόμητος θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ενώ τυχόν δική του πρόκριση δεν θα ευνοήσει σε τίποτα ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ αφού η Νιούκαστλ έχει μικρότερο συντελεστή και από τις δύο ελληνικές ομάδες.
Με τα ισχύοντα δεδομένα (θα οριστικοποιηθούν το βράδυ της Πέμπτης) το νέο Europa League θα έχει πολύ ανταγωνιστική σύνθεση στα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας. Οι 12 επικεφαλής των ομίλων θα είναι (με την επιφύλαξη των πλέι οφ σε Champions League αύριο και Europa την Πέμπτη): Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ, Λίβερπουλ, Λιόν, Μαρσέιγ, Σπόρτινγκ Λ., ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Τότεναμ, Λεβερκούζεν, Μπορντό και Τβέντε. Θα μπει και η Μπράγκα αντί της Τβέντε αν αποκλειστεί από την Ουντινέζε.
Μαζί με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο γκρουπ θα βρίσκονται και οι: Στουτγκάρδη, Μέταλιστ Χάρκιβ, Μπιλμπάο, Αλκμααρ, Ρουμπίν Καζάν, Νάπολι, ΑΠΟΕΛ, Ουντινέζε, Φενέρμπαχτσε, Λιλ και Μπριζ αν αποκλειστούν από το Champions League.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ