31/8/12

Το 2018 το νέο Nissan GT-R

Πριν ένα μήνα είχαμε διαβάσει μια φήμη ότι ίσως δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά του Nissan GT-R, αλλά τώρα το InsideLine, μετά την επίσκεψη του στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Nissan στο Atsugi της Ιαπωνίας, δηλώνει με περίσσεια σιγουριά, ότι η R36 έκδοση του GT-R θα παρουσιαστεί το 2018. Αρχικά, το νέο GT-R ήταν να παρουσιαστεί το 2015, αλλά λόγω της αποχώρησης του επικεφαλή...
μηχανικού της Nissan, Kazutoshi Mizuno, το νέο Godzilla θα παρουσιαστεί το 2018.
Το InsideLine αναφέρει επίσης ότι στα τέλη του 2013 θα παρουσιαστεί η facelift έκδοση της τωρινής γενιάς, η οποία θα διαθέτει σημαντικές αλλαγές τόσο στιλιστικά όσο και μηχανικά. Οι μηχανικοί της Nissan θεωρούν ότι το GT-R πρέπει να δεχτεί μια ριζική ανανέωση αφού το 2013 θα συμπληρώσει 6 χρόνια στην αγορά, και έτσι το ανανεωμένο GT-R θα διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα και νέους προφυλακτήρες.
Παράλληλα το InsideLine αναφέρει ότι η ομάδα μηχανικών που εργάζεται πάνω στο GT-R, έχει αναλάβει και την παρατήρηση του νέου Honda NSX. Ο κύριος λόγος για την “κατασκοπεία” είναι οι δηλώσει των ανθρώπων της Honda, που όπου σταθούν και όπου βρεθούν, δηλώνουν ότι το νέο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο τους, θα είναι γρηγορότερο από το GT-R στη πίστα του Nurburgring. Το InsideLine κλείνει με την υπόθεση ότι ίσως το επόμενο GT-R θα είναι διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση, ώστε να ανταγωνιστεί το νέο Honda NSX.

AutoBlog